B A N G K O K

C R O C O D I L E  F A R M

T H A I L A N D

Verdens største krokodillefarm er absolutt verdt et besøk. Om du har tid kan du jo sjekke riktigheten av det oppgitte antallet på 100.000 krokodiller.

Men det er mange andre dyrearter representert også. Bl.a. havskilpadder.

Som kan fråtse i salatblad til frokost, lunsj og aftens.

Jeg er ikke sikker på at tigeren setter like stor pris på skilpaddenes livrett. Det føltes veldig greit at det var et solid gjerde mellom meg og det mest fullendte pattedyret jeg vet om.

Så får vi håpe at det er til tigerens beste at det finnes et stort antall i denne parken. Selv om den er fredet over alt hvor den finnes, så vidt jeg vet, er det ingen garanti for at den får leve om en innfødt i tigerland (Thailand bl.a.) får øye på den.

Å se dette fantastiske dyret gå omkring slik kan bare forsvares med at de tar vare på arten for eventuelt å sette noen ut igjen, når tiden er moden for slikt.

En annen skapning som heller ikke kunne ha det særlig bra, var denne krabaten.

Men den kunne i det minste kjøle seg ned i et ikke altfor lite "basseng".

Den svømte rett bort til der jeg sto, kanskje var den vant til å få noe fra ivrige publikummere?

Her er det en som ofrer vannflaska si. Kanskje like greit det er noen meter ned til bjørnekjeften?

Høy musikk gjorde at jeg fant fram til "show"-plassen der elefantene viste sine kunster.

Et meget eksklusivt show skulle det vise seg å bli. Jeg tror vi var 8 eller 9 tilskuere, og en av dem, en engelskafrikaner kunne fortelle at de ikke skulle ha forestilling, men for at han og hans to venner ikke skulle gå misfornøyd hjem, ble det en runde allikevel!

Og jeg som ikke en gang visste at det var elefanter i krokodilleparken!

Til slutt fikk vi mate kjempene med bananer og forevige oss på fanget av en elefant med støttennene i behold.

Men det var disse fasinerende vesenene jeg var kommet for å se.

Kosedyr

Kan vi ane et smil her? Med et aldri så lite glimt i øyet?

Krokodilleoppdrett er en stor "industri" i flere av landene i Asia. Skinnet er meget verdifullt og holdbart til mange forskjellige luksusprodukter. Sko, pengepunger, belter, vesker, ja alt du kan få kjøpt av vanlig skinn kan du også få til en atskillig høyere pris i skinn av dette dyret.

Parken skryter av å ha verdens største krokodille i fangenskap, Yai, som er 6 meter lang og veier mer enn 1,1 tonn! Jeg skal ikke påstå at det er den som er avbildet over disse linjene.

Krokodiller er de største nålevende av krypdyrene.

Det sies at de oppsto for omtrent 84 millioner år siden.

Den trenger heller ikke bekymre seg for tannlegen i og med at tennene vokser hele livet, og utslitte blir erstattet med nye.

Lacoste.

Og her gjøres det klart til dagens show.

Og jeg må si en kan bli imponert av mindre. Det er nok ikke hvem som helst som kan gjøre dette, vil jeg tro.

Det kunne minne om dyreplageri når de erter krokodillen ved å dra den etter halen, men de dyrene som blir funnet verdige til en plass i showet  har disse mennen selv flasket opp fra de kom ut av egget. Og de vet nøyaktig hvilke krokodiller de kan gjøre hvilke kunster med.

Selv om det ser utrolig vågalt ut å stikke hodet inn i gapet på et slikt vesen, må en stole på at de vet hva de gjør.

Det hadde ikke vært særlig morsomt og blitt vitne til at dyrepasseren hadde blitt omtrent et hode kortere.

Publikum kaster penger ned til artistene. Sedlene blir så krøllet sammen og lagt inn i gapet på dyret. Det er muligens en fordel om krokodillene blir matet like før showet?

Selvsagt spiller de på den frykten publikum har for at noe skal gå galt. Her har den unge kompanjongen akkurat smelt stokken i betongen, og eldstemann skvetter ut av gapet på krokodilla så pengene flakser.

Her ser du hvordan du skal bære ei krokodille. Om du tilfeldigvis skulle møte ei.

Har du tid når du er i Bangkok, er det absolutt verdt å ta en tur ut til denne farmen. Og venter du til 2017 er det mulig Skytrain er ferdigstilt også, Bangkoks undergrunn. Som en skjønner av navnet, er det det stikk motsatte av akkurat det.